brandveiligheid

Rookmelders Verplicht ( wel zo veilig )

Vanaf  1 Juli 2022 is een rookmelder verplicht op elke verdieping .
Eerder was het zo dat nieuwbouw verplicht was brandmelders te plaatsen, daarna de huurverenigingen , daar komt nu de rest bij.

Uw woning veiliger , dat is de insteek .


U kunt zelf een installatie of melders kiezen, toch zijn er wettelijke bepalingen waar u rekening mee dient te houden.
Het is verplicht op elke verdieping minstens 1 rookmelder te plaatsen.
Nu is dat al wat schraal, immers hoe groot is de verdieping?
We hebben te maken met oppervlaktes , risicofactoren en kachels.

We kunnen u helpen met een goei keus te maken, denk aan oppervlakte berekeningen, combinaties rookmelders, koolmonoxide en wateralarm.
De mogelijkheden zijn enorm, want we kunnen alles ook nog koppelen aan een alarmsysteem en beveiligingscamera's.
Eventueel gekoppeld aan uw domotica en met een gebruiksvriendelijke App. zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele situatie.

Neem contact op d.m.v. T : 058-2893820 of Info@areavisum.nl

Meer informatie over Rookmelders . . . .
 
Een rookmelder zorgt ervoor dat je tijdig wordt gewaarschuwd bij een eventuele brand. Rookmelders hebben namelijk een sensor die brand en rook kunnen herkennen. Vervolgens zal het luide alarm van 85 dB ervoor zorgen dat de brand niemand ontgaat. Zo voorkom je levensgevaarlijke situaties. Onze rookmelders worden geleverd met een ruime levensduur en een vervangbare batterij van één of meerdere jaren. Dit hangt af van het type lees daarom de beschrijving van de melder. We hebben zelfs rook- of koolmonoxidemelders met een batterijduur van 10 jaar.

Ons assortiment bevat verschillende rookmelders. Zo zijn er rookmelders die één, vijf of zelfs de eerder genoemde tien jaar halen . Check daarom heel goed de datum op je rookmelder, zodat je altijd een goede en werkende rookmelder in huis hebt. Indien de batterij bijna leeg is, zal de rookmelder piepen. Als hij blijft piepen, betekent dit dat je de batterij dient te vervangen.

De rookmelders  maken allemaal gebruik van een optische sensor. Een optische sensor reageert snel op smeulbranden, geeft minder vaak een vals alarm en is milieuvriendelijk. Daarnaast zijn de rookmelders uitgerust met een pauzestand die bijvoorbeeld gebruikt wordt indien er toch sprake is van een vals alarm.
 

Installatie & onderhoud rookmelder

 
Om zeker te zijn dat je tijdig gewaarschuwd wordt bij een eventuele brand, raden we aan om op elke verdieping tenminste één rookmelder te plaatsen. Tevens raden we je aan om in elke doorgang een rookmelder te plaatsen, zoals in een gang of bij een trap. Rook stijgt op en daarom is het belangrijk om de rookmelders altijd aan het plafond te bevestigen. Dit kan eenvoudig met een bevestigingsplaat of enkele schroeven. Derookmelders zijn draadloos, waardoor ze gemakkelijk overal in huis te plaatsen zijn. Door de beveiligingspin kan de rookmelder alleen gemonteerd worden als er een batterij in zit.

Het wordt aangeraden om de rookmelder regelmatig te testen en schoon te maken. Testen kan eenvoudig door de testknop kort ingedrukt te houden. Schoonmaken kun je eenvoudig doen door een licht vochtige doek te gebruiken en halfjaarlijks te stofzuigen. Gebruik echter nooit schoonmaakproducten en beschilder rookmelders niet.


Weergave:


Bezig met laden...

Kabinet heeft rookmelder verplicht . . .

In alle huizen in Nederland moet op elke verdieping een rookmelder komen te hangen. Nu geldt de rookmelderplicht alleen voor nieuwbouw, maar ook alle bestaande huizen moeten er vanaf  1 juli 2022 aan geloven. Het gaat om miljoenen nieuwe rookmelders.

Bestel op tijd een set die past bij uw woning of bedrijfspand.