HDCVI wat is het verschil met een IP systeem?

Twee grote verschillen , dat is de prijs want HDCVI is aanzienlijk goedkoper.
Aan de andere kant is het de bekabeling , die is niet zoals bij IP via utp - kabel maar coax. De aanleg vergt iets meer tijd en is net iets omslachtiger dan met IP systemen . Toch is de prijs van een HDCVI systeem aanzienlijk lager en wordt er toch gekozen voor deze variant.

DE KABEL
De coax kabel is 1 mm dikker dan de UTP kabel van een IP set, maar beiden zijn toch goed te verwerken. Toch is de HDCVI kabel niet zelf in te korten maar eventueel kunt u wel HDCVI kabel op rol nemen met losse connectoren, het is iets meer werk.  (speciale krimptang verkopen wij hiervoor ook) U kunt eenvoudig 100 meter kabel overbruggen per camera met zowel IP als HDCVI.

Sinds kort hebben wij ook de Dahua camera’s Starlight. Met Starlight is het nu ook mogelijk om met weinig licht perfecte kleuren nachtopnames te maken. Starlight is eeen grote sprong vooruit , wat ervoor zorgt dat dader herkenning veel beter is dan conventionele camera’s met de reeds achterhaalde infrarood zwart/wit nachtbeelden.  Daarom wordt bij infrarood camera's vaak het aantal nachtzicht per meter opgegeven zoals 20 of 30 meter.

Ondanks de nieuwe Starlight techniek hebben de meeste aangeboden bewakingscamera’s op internet nog steeds gewoon IR LEDS en dus zwart wit nachtzicht. Een gemiste kans dus…of een wel overwogen keus .
Want elke situatie verlangt een eigen aanpak , Camerabeveiliging blijft maatwerk.

Aan de ene kant is Starlight sinds jaren dus de grootste vooruitgang in de cctv wereld maar aan de andere kant missen kopers vaak de voordelen van Starlight. Inmiddels is het Starlight aanbod groter en groeit het met de dag! Sinds kort is zelfs . Zowel bij HDCVI  als IP hebben de meeste  Dahua camera’s nu Starlight sensor.Weergave:


Bezig met laden...